Βιογραφικό

Μικρή Όπερα του Κόσμου

 

Η Μικρή Όπερα του Κόσμου γεννήθηκε το 2007, στο Παρίσι από μια ιδέα . Ένας θεσμός για τη Λυρική τέχνη και το Θέατρο έξω από τα καθιερωμένα!

Ένας Θεσμός όπως τόσοι στο παγκόσμιο θέατρο, που οι παραγωγές του να μην είναι προϊόν μεγάλων σχημάτων αλλά νέων κυρίως καλλιτεχνών αλλά και πρωτοπόρων στο είδος.

Ξεκινώντας από το Μπαρόκ και συνδέοντας το θέατρο με την όπερα η ΜΟΤΚ, έχει ήδη στο ενεργητικό της μέσα σε τέσσερα χρόνια λειτουργίας, επτά παραγωγές όπερας και δύο θεατρικές.

 

Όπερες

Α. Μήδεια του Marc Antoine Charpantier

M. διεύθυνση ,cembalo: Ιακωβος Παππας, Σκηνοθεσία,σκηνικά Β.Αναστασίου, κοστούμια Massiej Belenne,( Isenman,soprano-Rakic

c.tenore κ.α. Orchestre Almazis) Θέατρο Βερσαλιών, Δ . Φεστιβαλ Βόλου,Μεγαρο Μουσικής Αθηνών.

B. Αττις,      J. B. Lully M. διεύθυνση ,cembalo: Ιακωβος Παππας, Σκηνοθεσία,σκηνικά, κοστουμια. ( Chachany,soprno,Beytoux baryton ,Boulbin soprano,Monti tenore) . Orchestre Almazis στο Mέγαρο Μ.Α. και τοPiccolo Teatro,Milano)

Γ.Ο Κουρέας της Σεβίλης Giovanni Paisiello

Μ.δ. Χρύσανθος Αλυσάφης, , Σκηνοθεσία,σκηνικά: Βασίλης Αναστασσίου, κοστούμια : Ledio Konxholli (Κορωναίοςtenore,

Torriani,basso,Ανδριανός barytono, Καραγιάννη sopreno) με την Ορχήστρα Δωματίου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης- Μέγαρο Μουσικής Αθηνών λογω επιτυχίας. Κυκλοφορεί διεθνώς σε dvd από την KiccoMusic)

Δ. Το Βενετσιάνικο Καρναβάλι A. Campra μ.δ. σκηνοθεσία: Ιακωβος Παππάς με τους μαθητές του Κέντρου Παλαίας Μουσικής Αθηνών και την  Orchestre Almazis

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Ε. Έτσι κάνουν όλες Mozart

μ.δ. Μάτα κατσούλη, Σκηνοθεσία,σκηνικά: Βασίλης Αναστασσίου, κοστούμια : Ledio Konxholli (Ferrari, tenore, Βουλογιάννη, soprano, Πουλημένου,σοπρανο,Ανδριανός,barytono,Torriani basso)με την ορχήστρα της Μικρής Όπερας για πρώρτη φορά στο  M.M.A.

 

Στ΄. Το Τρελό Νησί A.Campra μ.δ. σκηνοθεσία: Ιακωβος Παππάς με τους μαθητές του Κέντρου Παλαίας Μουσικής Αθηνών και την  Orchestre Almazis στο θέατρο του Γηρικομείου Αθηνών

 

Ζ. Οι δύο Κυνηγοί    Egide Duni                                                                             μ.δ. σκηνοθεσία: Ιακωβος Παππάς με τους μαθητές του Κέντρου Παλαίας Μουσικής Αθηνών και την  Orchestre Almazis στο θέατρο του Γηρικομείου Αθηνών

HItaliana in Algeri Rossini Ετοιμάζεται πρεμιέρα στο Μ.Μ.Θεσσαλονίκης μετά περιοδία σε 10 Ιταλικά Θέατρα( Φαμπριάνο,Λούκα,Φοτζα,Λιβόρνο,Κοζέντσα,Λέτσε,Τσεζένα,Κροτόνε,Πιζα,Νάπολη στο Θέατρο Polyteama) στο Φεστιβάλ όπερας του Σ.Μόρις Ελβετία, Αθήνα Στεγη Γραμμάτων και Τεχνών)

Μ.Δ. Christian de Liso,  Ελευθέριος Καλκάνης

Σκηνοθεσία ,Σκηνικά: Βασίλης Αναστασίου

Κοστούμια : Ledio Konxholli

( Μ.Παπαρίζουm.soprano, Torriani basso,F.Santolli, tenore, M.Mironof, tenore, M. Petkova ,soprano, Ανδριανός βαρυτονο)

 

 Παραστάσεις

1Τελευταία Ανάσα ,Reza Dewet Θέατρο Αμιράλ

Σκηνοθεσία :Β.Αναστασίου,σκηνικό: Ελπίδα Γάδ, Κοστούμια : Ledio Konxholli

 

2 Λουκρητία Βοργία για τα Ελληνικά Φεστιβάλ

 

 Σκηνοθεσία :Β.Αναστασίου,σκηνικό: Μιχάλης Σδούγκος, Κοστούμια : Ledio Konxholli

Τίτλοι που πολύ δύσκολα ανεβαίνουν στα μεγάλα θέατρα, παρουσιάστηκαν τόσο στην Αθήνα όσο και στο Μιλάνο με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Διεθνής κριτική και κοινό, όχι μόνον αγκάλιασαν την προσπάθεια, αλλά έδωσαν στην ΜΟΤΚ φτερά να πετάξει στο Μουσικοθεατρικό στερέωμα και να συνδέσει την Αθήνα, το Μιλάνο και το Παρίσι, με νότες υπέροχες νέεες φωνές , φαντασία και χρώματα. Το ξεκίνημα έγινε με τη Μήδεια του Σαρπαντιέ (Charpantier) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και ακολούθησαν Άττις του Λουλί (Lulli) , ΟΚουρέας της Σεβίλης του Παϊζιέλλο στο Μέγαρο και το Ιδρυμα Μ.Κακογιάννης αντιστοίχως. Η μεγάλη επιτυχία του Κουρέα έδωσε ακόμη μια σειρά παραστάσεων αλλά στο Μέγαρο αυτή τη φορά. Και πάλι η διεθνής κριτική ασχολήθηκε διθυραμβικά και με τον Κουρέα. Ακολούθησαν σειρά κονσέρτων σε διάφορους νέους χώρους, όπως στη Παλαια Βουλή των Ελλήνων. Σ’ αυτό το ναό της Δημοκτρτίας έλαμψε η τέχνη της Μουσικής.

Το 2011 ¨έγινε στο Μέγαρο και πάλι το έργο του Μότσαρτ «Έτσι κάνουν όλες» επίσης με πολύμεγάλη επιτυχία και για πρώτη φορά με την ορχήστρα της Μ.Ο.Τ.Κ.

Το 2012 σε συνεργασία με όλα τα Ελληνογαλλικά σχολεία των Αθηνών και πάλι στι Μέγαρο, ανέβηκε το συ΄γχρονο ορατόριο του Ελ. Καλκάνη «Παύλος Εθνών Άγγελος» σε ποιήση Ηλία Λιαμή.

Λόγω της εξάντλησης των εισιτηρίων προσετέθει άλλημια μέρα στις παραστάσεις. Τέλος τον Αυγουστο και Σεπτέμβριο του 2012 η Μ.Ο.Τ.Κ. συέβαλε στην πραγματοποίηση του 1ου Διεθνούς Μεσαιωνικού και Βυζαντινού Φεστιβάλ του Δήμου Καστοριάς.